Voor werkgevers

Door de veranderingen in de samenleving gaan steeds meer mensen werk en zorg combineren. Gemiddeld 1 op de 6 werknemers verleent naast het werk mantelzorg. In de zorgsector is dit zelfs 1 op de 3. Bijna elke organisatie krijgt hier dus mee te maken. De combinatie van werk en mantelzorg is zwaar. Het risico bestaat dat medewerkers overbelast raken, hierdoor neemt het verzuim toe. Het bespreekbaar maken van het thema mantelzorg op de werkvloer en samen een oplossing zoeken helpt de werkgever én de werknemer. Door afspraken te maken hoeft het werk er niet onder te lijden en kan overbelasting voorkomen worden.

Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid leidt tot minder (grijs) verzuim, minder vervangingskosten en minder verloop binnen een organisatie. Dit levert u als werkgever een kostenbesparing op. Daarnaast levert het u meer loyaliteit en een grote medewerkerstevredenheid. Tenslotte bent u voorbereid op een toekomst waarin meer medewerkers mantelzorger zullen zijn. Het gaat niet om grote veranderingen, vaak zijn een paar kleine aanpassingen voldoende.

Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid leidt tot minder (grijs) verzuim, minder vervangingskosten en minder verloop binnen een organisatie. Dit levert u als werkgever een kostenbesparing op. Daarnaast levert het u meer loyaliteit en een grote medewerkerstevredenheid. Tenslotte bent u voorbereid op een toekomst waarin meer medewerkers mantelzorger zullen zijn. Het gaat niet op grote veranderingen, vaak zijn een paar kleine aanpassingen voldoende.

Wat doet de mantelzorgmakelaar?

Wij ondersteunen organisaties die een goede balans tussen werk en mantelzorg belangrijk vinden. Hierbij leveren we altijd maatwerk en kijken wat voor uw organisatie de beste aanpak is.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Analyse: onderzoek en inzicht in situatie medewerkers en mantelzorg bv onderzoek, enquête, gesprekken etc.
  • Advies over praktische mogelijkheden en oplossingen binnen uw organisatie bv workshop leidinggevenden, spreekuur mantelzorgers, mantelzorgerslunch
  • Borgen binnen de organisatie bv verankeren HRM beleid
  • Begeleiden naar erkenning mantelzorgvriendelijke organisatie
  • Ondersteunen HR afdeling